+420 603 289 661 diafood@diafood.cz

Tuky a diabetik

Energii v těle obecně získáváme nejdříve z cukrů a když dojdou, tak z tuků, nelze si proto myslet, že když přestanu jít sladké, tak zhubnu. Ani náhodou, když v jídelníčku zůstane měkký salám, smažená jídla a podobné dobroty. Když tělu dojdou cukry, začne si brát energii z tuků. Když se přejíme, tělo si vše uloží do tukových zásob (buněk), na horší časy. Když nejíme pravidelně, tělo pořád nervujeme, kdy zase dostane nebo nedostane najíst a zase ukládá. Ono si totiž dělá co chce a my mu mozkem neumíme přikázat neukládej !! – ono je totiž na nás v zásadě nezávislé …. a pak jsou tu ještě ty proklaté geny, naši předkové nám dali do vínku – někomu sklony obezitě, jiný může jíst a jíst a pořád je štíhlík…

Takže sledovat se musí i cukry i tuky a zjednodušeně můžeme přemýšlet nad rovnicí bez cukru a méně energie na 100g výrobku = vhodnější potravina pro diabetika při stejné spotřebě (neznamená to ale, že toho sním dvakrát tolik). Nehodnotím samozřejmě ostatní parametry – jako stabilizátory a další chemicko-technologické ňamky, které jsou ale stejně všudypřítomné.


Scroll to Top