+420 603 289 661 diafood@diafood.cz

Nadváha a diabetik

Jestli má povědomost je správná, nadváha, nebo také obezita je špatná vždy. Ať už z hlediska namáhání srdce a kloubů a vlastně vůbec všeho v těle. Je to jako přetížené auto, sice jede, ale dlouho nevydrží a dříve se rozbije. Pro diabetika je zde však ještě jeden problém. Inzulín, který produkuje slinivka, se ztrácí právě v tom tuku než doputuje tam, kam má. A jak jsem psal již jinde, ono tělo si to řídí samo a tak když nemá dostatek inzulinu tam, kde ho potřebuje (protože se po cestě ztratí v tuku), slinivka se snaží ho vydávat víc a víc, až se v zásadě unaví a vyčerpá. Pak má tělo málo inzulinu a cukr si dělá paseku všude, kde se objeví. A tak diabetik musí snížit příjem cukru.

A když už ho přijme, mělo by to být v průběhu práce nebo obecně jakéhokoli energetického výdeje, protože tělo si sahá pro energii nejdříve do cukrů, pak teprve do tuků. Takže když už si dáte zmrzlinu, tak potom musíte vykopat základy pod dům, obrazně řečeno, aby se ten přijatý cukr hned spotřeboval a nestihnul udělat tu svojí paseku.

Stainer cocoa slim čokoláda

Steiner Cocoa Sun čokoláda


Scroll to Top